Vi har en stor tomt och jag har därför önskat mig en vacker liten äppellund. När jag i födelsedagspresent fick äppelträd av mamma och pappa så var det bara att plantera. Äppelsorter förknippas med människan och sinnen. Uttryck som äppelkindad, äpplet faller inte långt från trädet och att bita i det sura äpplet, är några av uttrycken jag hört sen barnsben. Äpplet har använts som symbol för kärlek, vitalitet, fruktsamhet och hälsa. Mina äppelträd bär namn efter vår familj, Ingrid Marie som är mitt namn. Sorten kommer enligt sägen från Hoed skola på Fyn där ett äppelträd 1910 växte upp mitt i ett hallonland, antagligen från en kärna av Cox Orange. Namnet fick äpplet efter skollärarens dotter. Det andra trädet bär namnet Alice , vilket är namnet på vår älsklingsbirma.
Äppleträden blommar <3
Ett vackert äpple blev årets skörd!
Den godaste äpplepaj jag någon ätit <3
Du behöver:
150 g margarin
150 g socker
2 ägg
150 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 äpplen (ett eget och ett från grannens träd)
Socker och kanel
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Fördela små bitar av margarinet och rör om väl.
Blanda i två handvispade ägg. Häll smeten i en smord form med diameter på ca: 20 cm.
Skala äpplena och dela i båtar, lägg ovanpå smeten.
Strö på kanel och socker.
Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 30 minuter.
Fördela små bitar av margarinet och rör om väl.
Blanda i två handvispade ägg. Häll smeten i en smord form med diameter på ca: 20 cm.
Skala äpplena och dela i båtar, lägg ovanpå smeten.
Strö på kanel och socker.
Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar